Over mij

Dertig jaar ervaring in (crisis) woordvoering, jouw 'deelbare' adviseur in mediarelaties

Achtergrond en visie

Al lange tijd werk ik met veel plezier als interim woordvoerder en adviseur. Dat heb ik met succes gedaan voor banken, pensioenfondsen, koepelorganisaties, financiële toezichthouders, gemeenten, een vakbond, een woningcorporatie, een goede doelen organisatie en een afvalverwerkingsbedrijf. Daar ligt mijn passie qua werk. Ik heb veel in crisissituaties gewerkt maar ook vaak gebouwd aan het optimaliseren van mediarelaties. Mijn eerste stappen zette ik eind jaren tachtig bij de FNV. Daar ben ik gegrepen door het vak. Stap voor stap heb ik in de jaren daarna mijn kennis en ervaring opgebouwd. Blijven leren tot op de dag van de dag mijn motto.

Kansen benutten

Als positief ingesteld mens geloof in kansen. Dat is het vertrekpunt in mijn aanpak. Daarbij is het belangrijk dat je basis op orde is. Het werkt fijn en geeft comfort als mediamonitoring, het databestand van jouw mediarelaties en het vastleggen van jouw contacten goed functioneren. Dan kun je energie richten op wat jouw verhaal is en hoe je dat onder de aandacht brengt.

Tijd nemen en bouwen

Het bouwen aan het optimale samenspel van proces, inhoud en relatie is iedere keer weer een uitdaging die ik het liefst systematisch aanpak. En dat is wat mij in het contact met opdrachtgevers inspireert. Laten zien wat er mogelijk is als je met een plan aan je mediarelaties werkt. Dan wordt publiciteit een mooi instrument voor betere zichtbaarheid dat bijdraagt aan een sterkere reputatie als doel. Dat bereik met je niet met eenmalige actie. Daar moet je de tijd voor nemen. Een kwestie van plannen en voortdurend evalueren en bijstellen op basis van Plan-Do-Check-Act. Zo kom je samen stap voor stap verder.

Privé
Geboren in Rotterdam en opgegroeid in Hoogeloon in Brabant. In Nijmegen politicologie en communicatiewetenschap gestudeerd. In Rotterdam de MBA Corporate Communication succesvol afgerond. Hou van de combinatie stad en platteland. Woon samen in Amsterdam en we hebben een klein huisje in Brabant. Een buitenmens die graag wandelt, fietst, steden bezoekt en af en toe ook nog een boek leest. Hou van het prettige gezelschap van familie en vrienden.

Wil jij ook werken aan een betere zichtbaarheid en daarmee een sterkere reputatie?